dinsdag 23 juni 2009

Bellen blazen!


Gister in de klas heeft juf Marlous laten zien hoe je met water en zeep bellen kunt blazen.
Vanmorgen hebben we spullen mee naar buiten genomen om het zelf ook te gaan proberen.
Nou dat lukte, grote bellen, kleine bellen en heeel veel bellen in de emmer.
We waren trots op onze bellen en natuurlijk blijft dat geklieder ook wel erg leuk!!

Tot de volgende keer.. Groetjes groep 1/2

De postduif

Vanmorgen toen we buiten gingen spelen hebben we een postduif gevonden, die zat uit te rusten in ons speelhuisje. Hij was erg moe en misschien wel een beetje ziek. Daarom hebben we hem in een doos gedaan met water. Tussen de middag heeft jan-willem uit groep 8 hem meegenomen en naar een buurvrouw gebracht die hem weer beter kan maken. We hopen dat het snel weer beter gaat met de duif !!

vrijdag 19 juni 2009

Nog 3 weken te gaan!!

We zijn donderdag gestart met het project water, het laatste project voor de zomervakantie.
We hebben bedacht waar allemaal water is en waar je het voor kunt gebruiken. De huishoek is een badkamer geworden en vanaf maandag kunnen we ook in de watertafel spelen..
De werkjeslijsten zijn bijna allemaal uitgelegd en groep 2 heeft de eerste werkjes al gedaan, we zijn alweer gewoon druk dus.
Vanmorgen hebben we gekeken en geluisterd naar de muziekpresentatie van groep 4,5 en 6. Ze hadden een heleboel leuke liedjes en er waren ook dansjes. We hebben ons goed vermaakt met elkaar.
Tenslotte hebben we vandaag allemaal ons vaderdagcadeautje mee naar huis genomen.. Als het goed is zijn ze allemaal verstopt, totdat het zondag is en dan hopen we.. dat alle papa's er blij mee zijn!

Tot de volgende blog, groetjes juf marlous

dinsdag 16 juni 2009

Lekker spelen en werken







Het is al even geleden dat we iets geschreven hebben op onze blog.. We zijn ook zo druk geweest met elkaar!

We spelen en werken over het thema verkeer en er zijn al veel kinderen die de werkjeslijst af hebben, knap hoor allemaal. Om een indruk te krijgen van wat wij allemaal op een middag doen, zullen we ook een aantal foto's erbij zetten.
Tot de volgende keer!



dinsdag 9 juni 2009

boek presentatie


In de klas hebben de kinderen tijdens de A.M.G. Schmidt-week zelf een verhaal verzonnen over toveren. Daarna hebben een aantal kinderen ontzettend goed hun best gedaan om passende tekeningen bij het verhaal te maken.

En dat is zo goed gelukt dat we er een echte boek van hebben gemaakt.

Dit boek is maandag 8 juni in het bijzijn van de ouders gepresenteerd.

De hele klas is trots op ons eigen boek.

zondag 7 juni 2009

Bouwen enzo..


Op het moment zijn we erg bezig met mooie en hoge gebouwen bouwen in de bouwhoek. Soms zijn deze bouwsels zo mooi dat de juf er dan een foto van maakt en deze staan nu op onze site. Zoals je kunt zien aan de kinderen die op de foto staan, zijn ze dan erg trots!

Verder zijn we begonnen met het project verkeer en worden er al mooie dingen gemaakt. We hebben een echte auto bekeken en het boek van interactief voorlezen gaat over politie en boeven, spannend hoor!

De aankomde week staan er weer een heleboel leuke dingen op het programma, maar dat kunnen jullie lezen in onze volgende blog. Tot snel!