vrijdag 29 mei 2009

Toveren!

We hebben deze week de hele week getoverd in de klas. We hebben toverdranken gebrouwen, met spiegels getoverd, toverschilderijen gemaakt en nog veel meer.. Een ander hoogtepunt was het maken van onze eigen tover-dropdrank.. We hebben het vandaag geproefd en de meeste kinderen vonden het wel lekker.

Er was ook een toverstaf die ons steeds in andere dingen toverde als we bezig waren. De huishoek was deze keer ook een toverplekje en de juf is heel erg vaak omgetoverd in beesten, maar gelukkig kwam ze steeds weer terug! Waarschijnlijk vanmorgen heel vroeg heeft de tovernaar uit het bos voor ons allemaal een verassing achtergelaten.. Een lichtgevend staafje dat al straalde..


Het was een hele leuke week, tot volgende week allemaal!

Groetjes, juf Marlous


donderdag 28 mei 2009

Maatjes!











Gelukkig was het vanmiddag mooi weer, want we moesten buiten aan het werk met ons maatje. Met stoepkrijt moesten we elkaar omtrekken en daarna kleren, haren en een gezicht tekenen. Het hele plein is nu vol getekend met kleuters en de namen staan er bij! Dat ziet er gezellig uit..

donderdag 21 mei 2009

Hard werken..

Hallo lezers,
Hier weer een berichtje van de kleuters van de dorpsbeuk. We hebben deze week maar een korte week gehad, want vandaag en morgen zijn we vrij.. Doordat de week zo kort was, moesten we wel erg hard werken.. Gister was namelijk het einde van het project, dus onze werkjeslijsten moesten we proberen af te maken. We hebben met elkaar heel hard ons best gedaan en bij en heleboel kinderen is het gelukt, top jongens en meiden!! :-)
Verder hebben we maandagmiddag ook nog spelletjesmiddag gehouden. Het was er weer een met veel lawaai en enthousiasme, maar het was leuk! Lieve mama's die er waren om te helpen:
nogmaals bedankt, namens alle kleuters en juf Marlous!

Nu lekker genieten van de vrije dagen allemaal en tot maandag, dan gaan we aan de slag met de Annie MG Schmidt week..

dinsdag 12 mei 2009

sportdag


Dinsdag 13 mei zijn we gelukkig met zonnige weer gestart.

Er waren 10 spelletjes die we allemaal hebben gedaan.

Water,in een bekertje, hinkelend of huppend over brengen naar een emmertje was best moeilijk. Sjoelen waar we veel punten konden halen. De toren van blikken omgooien lukte heel goed.

Met je blote tenen iets uit een teiltje pakken.

Kortom we hebben veel plezier gehad en allemaal goed ons best gedaan.

vrijdag 8 mei 2009

Weer naar school!

Na een lekkere vakantie, zijn we weer terug op school. Wat hebben we allemaal veel gedaan in de vakantie. Sommige kinderen zijn op vakantie geweest, andere hebben lekker gespeeld en weer andere zijn dagjes uit geweest. We hebben allemaal iets verteld in de kring, leuk om te horen van elkaar.
Deze week zijn we verder gegaan met het project en weer druk aan de slag gegaan met onze nieuwe werkjeslijst.
Ook hebben we samen met ons maatje een puzzel gemaakt, dit ging hartstikke goed. De juf was trots op ons..
Nu is het alweer weekend, lekker genieten allemaal en tot maandag.

Groetjes van de juffen!