woensdag 24 december 2008

nieuw project: huis


Na de kerstvakantie starten we met het project HUIS. Alle kinderen mogen een schoenendoos met hun naam erop meenemen. We gaan dan zelf een huis maken.
juf Dieta en Ineke

zondag 7 december 2008

de letterdeur

Hebt u het al gezien we verzamelen iedere week woorden met een bepaalde letter.
De afgelopen weken waren dat natuurlijk de "ssss" en de "puh"van Sint en Piet. Nu is de "mm" aan de beurt. Helpt u de kinderen om plaatjes of woorden uit krant of tijdschrift te zoeken?

m m m m m m m m m m m m m m m m
juf Dieta

dinsdag 18 november 2008


Gezocht een doos voor 4 ballonnen.


De stoomboot was vorige week gaan zweven omdat ballonnenpiet het ruim vol gepakt had met ballonnen. Hij wil Sinterklaas daar mee verrassen op zijn verjaardag. De ballonnen raakte hij kwijt, doordat er een dekluik werd geopend door hoofdpiet.

Wist u dat er ook ballonnen op het schoolplein terecht zijn gekomen? We hebben ze in de klas hangen.

Nu hebben we met elkaar verzonnen dat de ballonnen in een doos moeten zodat ballonnnen piet ze stiekum op kan komen halen zonder dat Sint het merkt.

juf Dieta

maandag 10 november 2008


Vandaag zijn we met elkaar naar de bibliotheek geweest. De boeken moesten weer ingeleverd worden, maar we mochten ook nieuwe boeken uitzoeken. Drie groepjes gingen bij juf Dieta een boek lezen over een verdrietig Uiltje. Twee groepjes mochten boven met de bibliothecaris boeken uitzoeken voor de klas.

We hebben nu weer een boekenrek met prachtige, spannende boeken zodat we 's middags om één uur weer samen kunnen lezen.


Juf Dieta

woensdag 29 oktober 2008

kabouterpad

Na een weekend regen, heb ik samen met de kleuters maandagochtend gespannen in de lucht gekeken. Als het deze middag zou regenen ....... dan ging het kabouterpad niet door.

We hadden afgesproken allemaal laarzen aan te trekken, want nat was het zeker!

Om 13.15 was er een fleurig zonnetje en gingen we met de hulp van een aantal ouders op pad. In het park stonden overal kabouters verstopt met een opdracht. De kinderen hebben genoten van het lopen , hollen en zoeken in het park.

We mochten jam proeven die de kabouters hadden gemaakt van de bosvruchten, noten kraken en eten en achter in het park stond bij de blauwe kabouter drinken en koek verzorgd door een van de ouders. Verder hebben we korte en lange takken gezocht voor een kaboutervuurtje en natuurlijk ook paddestoelen.

Een geslaagde middag met veel plezier voor de kinderen.

juf Dieta












Groep 1/2 heeft een weblog!

Sinds vandaag heeft groep 1/2 een weblog! Hier kun je op lezen wat we in de klas allemaal doen.
We proberen regelmatig een stukje te schrijven.

Juf Dieta en Juf Ineke